Ons intakeproces

Hoe ziet ons intakeproces eruit?

Bij The Habits Company zijn we trots op hoeveel aandacht wij steken in ons intakeproces. In dit artikel lees je alles over wat je kan verwachten, hoe we tot dit proces gekomen zijn, keuzes die we gemaakt hebben en welke waarde dit heeft voor de mensen zoals jij die wij helpen met het blijvend veranderen van hun gedrag.

Hoe ziet het eruit? Ons intakegesprek

Wanneer iemand zich aanmeldt doen wij altijd ons best om snel bij je terug te komen. Wij hanteren daarbij 17 uur waar binnen wij jou gegarandeerd terugbellen. Wij kunnen ons voorstellen dat als je eenmaal die drempel over bent om aan de slag te gaan dat het fijn is dat je snel ook iets terug hoort of in ieder geval iets van een reactie krijgt.

Wij hebben vaak ons eerste contact telefonisch, zo krijgen wij beiden alvast meer een gevoel erbij. We stellen hier onze eerste vragen en plannen gelijk het intakegesprek in. Je kan sinds kort ook online je afspraak maken voor een intakegesprek via onze website, mocht er geen goeie tijd tussen zitten dan kan je uiteraard altijd bellen of iets achterlaten in een contactformulier.

…Het eerste wat positief opviel was het uitgebreide intake gesprek met Brendan. Er werd over zoveel meer gesproken als alleen de wens te willen gaan sporten. Hoe wil je dat, wat wil je bereiken, hoe ziet je dagelijkse indeling eruit. Alles komt aan bod, want alles kan mogelijk bijdragen aan het behalen van je doelstellingen…” – Linda Abels

Goed, iedereen die wilt trainen bij The Habits Company gaat dus altijd eerst op intakegesprek. Wij vinden het altijd belangrijk dat er veel aandacht is voor de persoon achter het doel. De intakegesprekken duren doorgaans 60 minuten, wat ogenschijnlijk als lang klinkt. Maar ik kan lullen als brugman, dus de tijd vliegt eigenlijk altijd voorbij.

De vragen zijn allesbehalve standaard en de kunst ligt er vooral in dat wij oprecht nieuwsgierig zijn en goed luisteren naar waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Hoe ziet het eruit? De proeflessen

We zijn er een groot voorstander van dat jij de frequentie kan uitproberen die jij in je hoofd hebt zitten. Natuurlijk hebben wij hier ook een eigen mening over, maar we baseren ons advies op hoe wij het in de proeflesperiode ervaren hebben. Wij kiezen één of soms zelfs meerdere proeflessen als wij geïnteresseerd zijn om de samenwerking te verkennen. Eigenlijk zijn dit er zoveel als wij nodig hebben.

Als je wordt uitgenodigd voor de proeflessen heb je het eerste vinkje al achter je naam staan. Wij werken namelijk niet met iedereen en wij gebruiken ons intakeproces om erachter te komen of wij de samenwerking zien zitten.

Hoe deden we dit vroeger?

Dit doen we eigenlijk vrij instinctief al sinds we bij Sportcentrum Nieuw-Vennep zitten. Op de vorige locatie waar wij vrij beperkt waren in onze uitingen en kwamen we vooral via de proefsessies van de sportschool met mensen in aanraking. Dat proces mochten we niet veranderen. Door een paar jaar terug de overstap te maken hebben we de ruimte gekregen om onze eigen visie erop los te laten.

Wat doen andere personal trainers?

Wij zien in de omgeving vaker voorbijkomen dat personal trainers een gratis intakegesprek weggeven en als je geluk hebt één proefsessie. Wij begrijpen dat jij als klant liever een wat beter beeld hebt van waar je eigenlijk in gaat investeren.

Iemand kan knap lullen en je de wereld beloven, maar als jij niet ervaart hoe diegene werkt dan weet je eigenlijk nog niks. Wij storen ons eraan dat je na een kort gesprekje vaak al een contract onder je neus geschoven krijgt.

Waarom kiezen wij voor deze manier van werken?

Om te beginnen moeten we aangeven dat we niet graag andermans tijd verspillen, dus hoewel het ons tijd kost en daarmee niet te vergeten uiteraard ook jouw kostbare tijd is dat met een goede reden. Wij hebben het even hard nodig als jij namelijk. Het intakegesprek lijkt ons voor de hand liggend. Hij is wat aan de lange kant, maar we hebben ook veel te bespreken.

Ons doel: jou en je doel zo goed mogelijk leren kennen in 60 minuten. Op deze manier weten we zeker dat we alleen maar dingen gaan doen die bij jouw doel passen. Zonder intakegesprek kunnen we dus eigenlijk al geen goede proefles geven.

Na een aantal proefsessies in december begonnen we in januari met het programma en zijn nu al 8 maanden bezig. Het programma en de geboden begeleiding zijn precies wat we nodig hadden. De personal trainers hebben goed ingeschat op welk niveau we konden instappen…” – Harald van Driel

Maar het gaat nog verder. Wij zien namelijk dat veel trainers en sportscholen al na een kort gesprekje denken te weten wat voor trainingsschema goed zou zijn. Ze kunnen de plank niet verder misslaan. Wij laten mensen bewegen en baseren op basis van hoe dat gaat ontvouwt het trainingsschema zich. Vrij logisch vinden wij.

Wij vragen ons af de desbetreffende trainers echt zo goed zijn dat ze het kunnen bepalen zonder jou te zien bewegen. Wij vrezen dat dit te goed klinkt om waar te zijn. De meerdere proeflessen geven ons de kans om te kijken hoe jij beweegt, hoe je herstelt en te begrijpen wat jij nodig hebt. Het geeft ons daarmee vooral ademruimte en de rust om iets goeds voor jou op te zetten.

We bouwen in de proeflessen dus het schema uit. Maar waar wordt het nog meer voor gebruikt? Eigenlijk willen we in de proeflessen twee simpele vragen beantwoorden: kunnen wij deze persoon helpen? En willen we deze persoon helpen? Wij zijn namelijk niet voor iedereen en dat kan je op twee manieren bekijken.

  1. Wij kunnen niet iedereen helpen, als jij je niet kan vinden in onze visie houdt het al snel op. Je moet erin zitten voor “the long run”, we zijn geen sixpack fabriek of jojo trainer.
  2. De tweede vraag kan wat lomp overkomen, maar wat we eigenlijk willen zeggen is: voelen wij een klik met deze persoon. We gaan in veel van de gevallen meer tijd met je doorbrengen dan dat sommige mensen hun eigen vrienden zien. Het is voor ons dus ook fijn dat wij er niet met tegenzin staan. Dat zal voor jou niet anders zijn.

Kan ik na de proeflessen gegarandeerd beginnen?

Nee, het komt soms weleens voor dat we wat later in de proeflessen alsnog een conclusie trekken om niet samen te werken. Je kan officieel starten als we uiteindelijk het contract ondertekenen, tot die tijd moet je het eigenlijk zien als daten. Ik denk dat je het met ons eens bent dat het niet meer van deze tijd is om uitgehuwd te worden, toch? Het is zelfs wat snel om na de eerste date te willen trouwen. Zie dit als onze poging om een goed huwelijk neer te zetten.

Welke kosten zitten eraan verbonden?

Voor jou of voor ons? Voor jou helemaal niets. Het is gratis, free of charge, kosteloos. Als je het over geld hebt in ieder geval. We hebben namelijk wel verwachtingen. Dat jij ons advies ter harte neemt, goede energie meeneemt en je best doet. Het is vanuit ons natuurlijk een investering, maar één die wij er echt voor over hebben.

Niemand is namelijk blij als we er dadelijk achter komen dat we elkaar toch niet zo leuk vinden of dat wij jou eigenlijk niet kunnen helpen. Wij voorkomen al die dingen door simpelweg wat meer tijd met jou door te brengen.

Beperken wij mensen hun ervaring?

Nee, je krijgt echt de volledige ervaring. We nemen je mee in onze beslissingen en behandelen je eigenlijk volledig als een sporter van The Habits Company. Dit betekent dat we ons niet inhouden met wat voor informatie wij met je delen.

Je krijgt volledige toegang tot de apps die wij gebruiken en alle begeleiding die erbij komt kijken. Zo krijg jij een zo eerlijk mogelijk beeld over wat je van ons kan verwachten.

Welk resultaat kan ik verwachten in de proefperiode?

Wij kunnen geen resultaat toezeggen voor de proefles periode. Het is eigenlijk te kort om spiermassa of te bouwen, conditie te verbeteren of af te vallen. Daar hoef je het dus niet voor te doen. De trainingen en praktische adviezen die wij geven zullen in veel gevallen stapelen. Dit geeft een aanloopje en fundering voor de rest van het traject.

…Heel mooi om te ervaren dat hij door het stellen van de juiste vragen precies weet te achterhalen wat je precies wilt bereiken door het sporten. Ik kwam niet verder dan algemeenheden als “ik wil gezonder worden”, of “ik wil wat gewicht kwijt” Via mijn antwoorden op zijn vragen kwam mijn doel nog veel duidelijker naar voren, waardoor mijn motivatie een boost kreeg. Tegelijkertijd voelt ook de training daardoor goed afgestemd.” – Annemarieke Baars

Je kan wel verwachten dat de oefeningen die wij je laten doen technisch goed zijn en bij jouw lijf passen. Daarnaast last but not least: je weet aan het einde van de proefperiode of het ook bij jou past.

Wat als ik daarna niet besluit door te gaan?

Dan heb je het op zijn minst vanuit een goede reden en met de juiste informatie gedaan. We krijgen vaker de vraag van mensen die net lid worden of we niet iets in rekening willen brengen voor onze moeite, maar hier willen we heel duidelijk in zijn. Dit is hoe wij het doen en hier gaan we niet vanaf wijken.

Mocht het van jou kant niet werken, dan zijn we vooral opgelucht dat dit duidelijk is geworden voordat we officieel met elkaar aan de slag zijn gegaan.

Heb je een vraag? laat het ons weten!

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Chat openen
1
Heb je een vraag?
The.Habits.Company
Aan welke Habits zou jij willen werken?