krachttraining en de 5 bewezen verjongende effecten ervan

Ikzelf ben begin dertig en ik zie nu al een groot verschil tussen  leeftijdsgenoten die wel of geen krachttraining doen. Er zijn mensen van dertig die eruit zien als veertig ( no offense ) en andere zien er eerder uit als midden twintig. Wij zijn van mening dat dit contrast alleen maar groter wordt naarmate je ouder wordt. Het grootste verschil tussen de jonge adonissen en de bejaardenhoek? Krachttraining. Lees verder wat de verjongende effecten kunnen zijn. Ik weet zeker dat er minimaal één ding tussen zit wat jou interesseert.

Meer energie door krachttraining

Heb jij het gevoel dat je dagen bestaan uit koffie drinken en geeuwen? Dan is het tijd om krachttraining te overwegen! Het kan jou namelijk helpen om je concentratie te verbeteren en de dag vol energie te beginnen. Misschien denk jij dat je te moe bent om te trainen, maar eigenlijk is het andersom: door te trainen krijg je meer energie. Dus, als jij je de hele dag suf en energieloos voelt is het misschien tijd om de sportschool in te duiken en jezelf een energie boost te geven!

Spiermassa

Wie zegt dat je er ouder uit moet zien naarmate je ouder wordt? Met krachttraining kan je spiermassa opbouwen en er jonger uitzien dan ooit tevoren! En het beste van alles? Je hoeft geen toegang te hebben tot de fontein van de jeugd om deze voordelen te ervaren. Door regelmatig aan krachttraining te doen, kan je niet alleen je lichaamshouding en uiterlijk verbeteren, maar ook je zelfvertrouwen vergroten.

Blessure’s voorkomen

Wie heeft er tijd voor blessures? Jij zeker niet! Met krachttraining vergroot je niet alleen je spiermassa, maar verlaag je ook het risico op blessures. Dat betekent minder tijd in de lappenmand en meer tijd om te doen wat je leuk vindt. Of het nu gaat om het spelen met je kinderen, het lopen van een 5k of het tillen van die zware halter – krachttraining is de sleutel tot succes!

Beter slapen

Ben jij een van die mensen die meer tijd doorbrengt starend naar het plafond, dan daadwerkelijk slapend? Krachttraining zorgt voor een betere balans tussen lichaam en geest, waardoor jij beter in staat bent om te ontspannen. En wanneer jij ontspant, slaap jij beter. Dus als jij je afvraagt waarom je ‘s nachts ligt te woelen en te draaien is het antwoord simpel: het is hoog tijd om te beginnen met sporten.

Minder stress

Als je gestrest bent is het verleidelijk om op de bank te ploffen en Netflix te kijken. Maar wist je dat jij je beter kunt voelen door te sporten? Uit onderzoek blijkt dat sporten een natuurlijk antidepressivum is, omdat het de aanmaak van endorfines bevordert. Endorfines geven ons een gelukkig gevoel geven en helpen om stress te verminderen. Dus als jij de volgende keer gestrest bent: ga dan niet op de bank zitten, maar sporten!

Kortom: krachttraining heeft genoeg voordelen om het minstens een keer te overwegen. Je bent zou oud als jij je voelt en sporten gaat je helpen om je jonger te voelen. Wil je beginnen met sporten, maar wil je dit met adequate begeleiding doen? Vul ons contactformulier in en we komen snel bij je terug!

Heb je een vraag? laat het ons weten!

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Chat openen
1
Heb je een vraag?
The.Habits.Company
Aan welke Habits zou jij willen werken?