De motivatie loophole

Veel mensen zien motivatie als een schakelaar die aan- of uitgezet kan worden. Als een bevlieging waardoor je opeens wél met je doelen aan de slag gaat. Het is tegelijkertijd een ongrijpbaar iets, omdat je het zich slecht laat meten en daarnaast ook geen garantie tot resultaat geeft.

Stukje zelfreflectie

Misschien ben jij ook wel zo iemand die het perfecte moment afwacht. Maar sta even één moment stil bij het volgende: wat als het perfecte moment pas over 5 jaar of 10 jaar is. Wat als het perfecte moment nooit komt? Wat als je die motivatie boost waar je op hoopt simpelweg uitblijft?

Anders gezegd: zou het kunnen dat je het bij het verkeerde eind hebt? Misschien.. Nee, laat ik het anders zeggen. Waarschijnlijk is dit onderdeel van het verhaal dat jij hebt verzonnen om de pijn van het niet behalen van jouw doel enigszins te verzachten.

Als je oprecht even bij het vorige moment stilgestaan hebt dan kan het best confronterend zijn. Het is niet de bedoeling om je te ontmoedigen, integendeel! Ik wil je behoeden voor de fout die uitstellen heet.

Geen zorgen, we laten je niet zweven

Heb jij een doel in je hoofd waar je heel graag iets mee wilt en ben je ook bereid om dingen te veranderen om dichter bij je doel te komen? Gefeliciteerd! Ik ben ervan overtuigd dat je genoeg motivatie hebt om aan de slag te gaan.

Er is namelijk één ding wat iedereen die zijn doelen behaald overeenkomt – ze starten. Hoe je dat doet? Op een manier die je uitdaagt, maar niet één die zo moeilijk is dat je het toch niet gaat lukken. Je wilt jezelf namelijk vertrouwen geven door kleine succesbelevingen te ervaren.

Kleine take-aways om jouw doelen te halen:

  1. Als je nooit begint dan kan ik je op een briefje geven dat er niks gebeurt
  2. Bouw voort op kleine successen
  3. Fouten maken mag, zolang je maar niet opgeeft

Het kan best lastig zijn om rond de feestdagen te willen starten met je doelen. Wil je een stok achter de deur om dit keer echt met je goede voornemens aan de slag te gaan? We hebben het perfecte programma voor je: Goede Voornemens Zijn Het Halve Werk. Verzeker jezelf nu al van een plekje voor de eerste twee weken van januari en dan zien we elkaar snel!

Heb je een vraag? laat het ons weten!

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Chat openen
1
Heb je een vraag?
The.Habits.Company
Aan welke Habits zou jij willen werken?